Βάπτιση στο Νεο Φάληρο!

Όταν βαπτίζεται ο κολλητός φίλος του γιού σου έχεις διπλή ευθύνη! Όταν οι γονείς του Δημητράκη μου ζήτησαν να κάνω τη φωτογράφιση του μυστηρίου και της δεξίωσης απο τη μια χάρηκα, απο την άλλη η ευθύνη ήταν μεγάλη.

Σε όλες τις βαπτίσεις καταφθάνω πρώτη. Αυτή τη φορά το παράκανα και ημουν εκεί 2μιση ώρες νωρίτερα! Δεν ήθελα να μου ξεφύγει τίποτα. Ξεκίνησα απο το στολισμό και στη συνέχεια κάποιες εξωτερικές και εσωτερικές λήψεις της εκκλησίας. Όταν έφτασε η νονά και η οικογένεια του Δημήτρη, δε μπορώ να πω οτι είχα πολύ χρόνο στη διάθεση μου για τα βαπτιστικά ( η βάπτιση ήταν στις 11 και έφτασαν 10:45 ). Παρόλα αυτά θεωρώ οτι το αποτέλεσμα ήταν αξιοπρεπέστατο για τον ελάχιστο χρόνο που είχα.

Τα πορτρέτα τους, ήταν τόσο elegant που ακόμα και σήμερα παραμένουν τα αγαπημένα μου. Τα χρώματα της εκκλησίας ταίριαξαν πολύ αρμονικά με τα ρούχα. Ακόμα και ο καιρός εκείνη τη μέρα ήταν σύμμαχος μου, ωστε να μην έχω σκληρές σκιές στα πρόσωπα.

Ο Δημητράκης ξεκίνησε πολύ χαρούμενος και ορεξάτος. Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να είσαι το επίκεντρο της προσοχής όλων. Ομολογώ πως συνεργάστηκε με υπομονή και ήταν απο τα παιδάκια που κοιτούσαν το φακό γεμάτα περιέργεια.

Στην είσοδο της εκκλησίας, είχε ένα πολύ όμορφο φυσικό φως, που συνήθως έχουν όλες οι μεγάλες εκκλησίες. Η νονά αναλαμβάνει δράση σε αυτό το σημείο, λέγοντας το Πιστεύω που για κάποιους είναι λίγο δύσκολο να το κάνεις αγκαλιά μένα μικρό ανθρωπάκι.

Και κάπου εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα. Δηλαδή το άλλαγμα! Δε θέλω να βάζω πολλές φωτογραφίες απο το άλλαγμα και τη κολυμπήθρα για ευνόητους λόγους. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε! Πάρτε όμως μια γεύση...

Σε αυτό το σημείο θέλω να σας επισυνάψω τη φωτογραφία της βάπτισης, που ξεχώρισα εγώ προσωπικά σα φωτογράφος και νομίζω πως είναι ο λόγος που ο Δημητράκης θα το σκεφτεί πολύ καλά για να ξαναπάει σε εκκλησία. Πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια!

Πως γίνεται μια φωτογράφιση νεογέννητου ?

Συνέχεια βλέπουμε αυτές τις πολύ γλυκές φωτογραφίες μωρών και σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πώς γίνονται. Σε όλους αρέσουν τα μωρά, αλλα μεγαλώνουν γρήγορα και γιαυτό όλες οι εγκυούλες πρέπει να βιαστείτε ωστε να κρατήσετε αυτες τις αναμνήσεις. Άλλωστε έχετε χρέος απέναντι και στα παιδία σας, γιατί σε λίγα χρόνια θα ζητάνε να δουν φωτογραφίες απο τις πρώτες μέρες που ήρθαν σαυτό το κόσμο. Εσείς αν δεν έχετε κλείσει ήδη φωτογράφο μάλλον θα έρθετε σε δύσκολη θέση...

Λοιπόν θα ξεκινήσω λέγοντας οτι για μια φωτογράφιση νεογέννητου χρειάζεται προετοιμασία! Όσο ακόμα είσαι εγκυούλα, πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί μου, ωστε να κλείσουμε ενα ραντεβού και μετά όλα θα τα κανονίσω εγώ! Δε θα σαφήσω να αγχωθείς για τίποτα!

  • Κλείνεις ραντεβού μαζί μου  εδώ .

  • Σου στέλνω δείγματα απο ρουχαλάκια και αξεσουάρ για να διαλέξεις.

  • Με ειδοποιεί κάποιος απο το περιβάλλον σου οτι το μωράκι έφτασε! Κανονίζουμε το ραντεβού το πρώτο Σαββατοκύριακο που θα επιστρέψεις στο σπίτι.

  • Έρχομαι εγώ στο χώρο σου με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

  • Γίνεται η φωτογράφιση του νεογέννητου

  • Και τέλος, σε μια βδομάδα έχεις τις φωτογραφίες σου!

Ας δούμε και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες!

Καλλιτεχνική φωτογράφιση νεογέννητου στην Αθήνα

  Αποφάσισα να σας γράψω για τη καλλιτεχνική φωτογράφιση νεογέννητου τόσο για να σας ενημερώσω αλλα και επειδή είναι τέλεια ιδέα.

  Το εμπνεύστηκα απο φωτογραφίες ξένων φωτογράφων και μου άρεσε αφού μόλις είχα γεννήσει το γιό μου. Φανταζόμουν τη φωτογραφία του τυπωμένη σε καμβά ή σε μια μεγάλη κορνίζα κρεμασμένη στο δωμάτιο του.

  Τι διαφορά έχει η φωτογράφηση νεογέννητου απο τη καλλιτεχνική φωτογράφιση?

ηλιοτροπο

  Η φωτογράφιση νεογέννητου, γίνεται στο σπίτι με τον απαραίτητο εξοπλισμό και φωτογραφίζω τα μωράκια τις πρώτες 10 μέρες. Το βασικό μου μοντέλο είναι το νεογέννητο ώστε να αποτυπώσω χεράκια, ποδαράκια, παιδικό δωμάτιο και οτι άλλο χρειαστεί.

  Αντίθετα στη καλλιτεχνική φωτογράφιση χρειάζεται μια προετοιμασία απο μένα και μια συνεννόηση με εσάς τους γονείς. Ο σκοπός είναι στη φωτογραφία να περιέχεται βάρος, ύψος, ημερομηνία γέννησης και οτι άλλο θέλετε. Τα αντικείμενα είναι καλό να ταιριάζουν τόσο στα χρώματα όσο και στο στύλ. Αυτό όμως το αναλαμβάνει ο φωτογράφος.

  Αυτή είναι μια φωτογράφιση που δε χρειάζεται να γίνει τις πρώτες 10 μέρες. Μπορείτε να έρθετε σε μας ακόμα και όταν το μικρό σας είναι 1 έτους. 

επαγγελματικη φωτογραφιση μωρων .jpg
φωτογραφιση νεογεννητου .jpg

  Αφού λοιπόν έχουμε όλα τα αντικείμενα που χρειάζονται, σένα φωτεινό μέρος του σπιτιού τα στήνουμε και περιμένουμε το μικρό σας να μας δώσει τη κατάλληλη πόζα.  Είναι μια αξέχαστη εμπειρία!!!!